Сім оливок щодня: вониконтролюють вагу та зміцнюють імунітет

Сім оливок щодня: вониконтролюють вагу та зміцнюють імунітет

Оливки хоч і маленькі плоди, але дуже корисні. Вони допомагають контролювати вагу, підтримують здоровий рівень тиску та навіть сповільнюють появу зморшок завдяки високому вмісту корисних жирів і антиоксидантів.

Ягоди містять вітаміни А, С, Е, В, К, білки та пектини. Окрім того, в плодах присутній потужний склад мінералів - залізо, магній, йод, калій, кальцій та фосфор.

За рахунок вмісту вітамінів С та Е оливки здатні зміцнювати імунітет і захищати від купи хвороб. А вітаміни групи В та Е позитивно впливають на роботу нервової системи, заряджають енергією, відновлюють пружність шкіри та еластичність волосся.

Вітамін К, що міститься в ягодах, зміцнює кісткову тканину, зуби, нігті та волосся, нормалізує згортання крові та роботу кишечнику.

Оливкова олія та плоди позитивно впливають на роботу шлунку, кишечнику, підшлункової залози та печінки. Якщо регулярно вживати оливкову олію, можна позбутися зайвої ваги, закрепів та геморою, унормування високий тиск.

Вживання оливок стимулює роботу жовчного міхура та запобігає появі каменів у нирках.

Оливки також містять у своєму складі поліненасичені жирні кислоти, пектин й антиоксиданти. За рахунок цього здатні зміцнювати серце й судини, знищувати "поганий" холестерин у крові, запобігати розвитку атеросклерозу й тромбоутворенню.

Особливо корисні оливки для чоловіків, адже здатні підвищувати лібідо та діють як афродизіак. Ягоди містять антиоксидант - олеуропеїн, який запобігає росту ракових клітин.

Плоди запобігають неврологічним захворюванням за рахунок наявності олеоканталу. За регулярного вживання оливок можна не турбуватися про виникнення хвороби Альцгеймера та деменції.

Вчені довели, що регулярне вживання оливок покращує стан шкіри та волосся. Плоди розгладжують текстуру шкіри, запобігають появі висипів та рубців. Це пов'язано з вмістом у плодах поліненасичених жирних кислот, також вітамінів К, Е та С.

За користю оливки діляться на дві категорії:

* ягоди, у яких більше жирів, вони вирощуються для виготовлення оливкової олії;

* плоди, які містять меншу кількість жирів, тому підходять для вживання у маринованому вигляді.

Для профілактики різноманітних захворювань лікарі рекомендують вживати по сім оливок щодня, вони абсолютно не шкодять здоров'ю і досить швидко перетравлюються.

Читайте також