Секрет привабливості голосу - розкрито

Секрет привабливості голосу - розкрито

Дослідники з США з'ясували, що на оцінку привабливості голосу тієї чи іншої людини впливає чіткість артикуляції слів. Стаття дослідників опублікована в The Journal of the Acoustical Society of America.

Вчені з Університету Юти і Каліфорнійського університету в Ірвайні записали, як 42 людини виконують різні голосові вправи. Потім вони попросили інших людей оцінити привабливість голосу учасників дослідження. Фахівці намагалися з'ясувати, як акустичні показники чіткості мови впливають на оцінку його привабливості. Головним з цих показників було артикуляційне простір голосних - співвідношення голосних говорить як ціле, що сприяє ідентифікації слухачем кожного окремого гласного.

Виявилося, що у жінок в 73 відсотках випадків більш високу простір голосних підвищувало привабливість голосу. Однак у чоловіків подібної кореляції не було помічено, що дослідники пояснюють впливом статевого відбору. «Зазвичай віддають перевагу чоловікам з трохи більш маскулінні риси, ніж в середньому. В цьому випадку чоловіки з менш розбірливою мовою робляться більш привабливими », - заявив один з авторів роботи Даніель Штьор.

Джерело

 

Читайте також