Розрідження крові: продукти замість пігулок

Розрідження крові: продукти замість пігулок

Багато людей використовують аспірин для розрідження крові, але він може і нашкодити. Частинки пігулки можуть затримуватися на стінках шлунка й з часом спричиняти виразки

Саліцилова кислота міститься у багатьох фруктах і овочах. Але її кількість недостатня для значного впливу на згортання крові. Також варто зменшити споживання харчових продуктів, багатих на вітамін К, який може сприяти згортанню крові. Особливо важливо уникати плодів чорноплідної горобини, а також зменшити споживання шпинату, салату й іншої зелені.

Сприяє розрідженню крові та розчиненню наявних тромбів і склеротичних бляшок риб’ячий жир. Варто споживати рибу не менш ніж два рази на тиждень, особливо жирні сорти.

Перець чилі містить вітаміни, А і Е, калій та фолієву кислоту, які також сприяють розрідженню крові та запобігають серцево-судинним захворюванням.

Апельсиновий сік в межах 120 мл щодня — чудовий засіб від згущення крові і джерело вітаміну С.

Пророщена пшениця розріджує кров. Щодня слід з'їдати щонайменше 1 ст. ложку пророщених зерен. Бажано додавати їх до овочевих салатів, які змащувати 1 ч. ложкою лляної олії (джерелом омега-3 ненасичених жирних кислот). Перед вживання треба кілька разів ретельно промити зерна пшениці. Якщо ви вирішили вживати пророщене зерно, то варто зменшити споживання хліба та борошняних виробів. Кожна порція салату з пророщеним зерном сприятиме поліпшенню здоров’я всього організму.

Читайте також