Режисера Романа Полянського судитимуть за звинуваченням у зґвалтуванні неповнолітньої

Режисера Романа Полянського судитимуть за звинуваченням у зґвалтуванні неповнолітньої

Французький режисер Роман Полянський постане перед судом за передбачуване зґвалтування підлітка, побої та навмисне заподіяння сильного емоційного страждання. Суд у цій справі відбудеться у Лос-Анджелесі у 2025 році, повідомляє The Guardian.

Жертва розповіла, що режисер зґвалтував її 1973 року, коли їй ще не було 18 років.

За словами жінки, вони познайомилися з Полянським на вечірці, а через кілька місяців він запросив її на вечерю, знаючи, що вона неповнолітня. Протягом вечора режисер нібито частував її алкоголем, а потім привів у свій будинок у Лос-Анджелесі.

У заяві жінка також зазначила, що пам'ятає, як прокинулась у ліжку Полянського і він заявив, що хотів би вступити з нею в інтимний зв'язок. На його пропозицію вона відповіла відмовою, але режисер проігнорував її прохання. Після цього Полянський відвіз її додому, і більше його не бачила.

Жінка вперше виступила зі звинуваченнями проти Полянського у 2017 році, але заяву проти режисера подала лише минулого року, після того, як внесли зміни до законодавства Каліфорнії щодо збільшення часу для подання позовів.

- Мені знадобилося дуже багато часу, щоб вирішити подати цей позов проти містера Полянського, але зрештою я прийняла це рішення і вирішила, що хочу подати його, щоб досягти справедливості та відповідальності, - сказала жінка.

Це не перший позов, висунутий проти режисера. У 1977 році 13-річна Саманта Геймер звинувачувала Полянського в сексуальному насильстві. У суді дівчина розповіла, що кінодіяч під приводом зйомки для глянцю запросив її до будинку актора Джека Ніколсона, де налив їй шампанське та дав наркотики, після чого зґвалтував.

90-річний Полянський вже кілька десятиліть ховається від правосуддя в США, оскільки утік із країни, щоб уникнути вироку по цій справі.

Ще однією його жертвою була художниця Маріанна Барнард. Жінка заявила, що Роман Полянський нібито зґвалтуванні її, коли їй було 10 років. Сам кінодіяч тоді спростовував усі звинувачення.

Полянський – лауреат премій "Оскар", "Сезар", "Золотого глобуса", BAFTA, а також "Золотої пальмової гілки" Каннського кінофестивалю, "Золотого ведмедя" Берлінського кінофестивалю. Найвідоміші його фільми: "Піаніст", "Макбет" та "Дитина Розмарі".

Читайте також