Продукти, які вбережуть від зневоднення влітку

Продукти, які вбережуть від зневоднення влітку

Влітку, щоб не допустити зневоднення організму, важливо тримати водний баланс у нормі. Але вода — не єдине джерело необхідної вологи.

Видання CNET опублікувало поради спортивного дієтолога Габріели Баррето щодо продуктів, які допоможуть підтримувати водний баланс у період літньої спеки

Кавун. Ця ягода на 92% складається з води та містить антиоксиданти і вітаміни. Одним із літніх рецептів, який варто скуштувати, є салат із огірків та кавунів із лаймом, м’ятою та солоною фетою.

Огірки. Вони аж на 95% складаються з води та містять вітаміни, магній та калій. Цей овоч можна додавати в салати, бутерброди, воду або споживати окремо. Високий вміст води також робить його низькокалорійним овочем та ідеальним продуктом для включення до раціону, якщо хочете схуднути та довше почуватися ситими.

Патисон. Цей овоч добре підходить як додаток до супів, картоплі-фрі, салатів та окремо, як гарнір. Популярні влітку кабачки, зокрема цукіні, є добрим джерелом вітаміну С, калію та клітковини та на 94% складаються з води.

Полуниця. Полуниця є популярною літньою ягодою, наповненою антиоксидантами, вітамінами та мінералами. Її можна додавати до смузі, йогуртів, салатів або їсти окремо. Також відомо, що полу­ниця на 91% складається з води, що робить ягоду ідеальною для втамування спраги.

Салат та інша листова зелень. Салат на 96% складається з води та містить фолат, клітковину та вітаміни. Шпинат багатий на залізо, фолієву кислоту, кальцій і вітаміни С і А. Водяний крес-салат забезпечує 100% рекомендованої дієтичної норми вітаміну К, який є необхідною поживною речовиною для зсідання крові та підтримки здоров’я кісток. Бок-чой багатий на вітаміни К і С, а це означає, що будь-яка комбінація цієї зелені гарантовано забезпечить вам салат, повний поживними речовинами, — пояснила дієтологиня.

Цитрусові. Якщо вам подобаються апельсини, грейпфрути, лайми та інші види цитрусових, то їжте їх більше, адже ці фрукти складаються майже на 80% з води, що робить їх чудовим варіантом для зволоження організму. До того ж у них міститься багато вітаміну С та клітковини, а також корисних для підтримки імунної системи речовин. Вони теж досить універсальні, щоб додавати їх у фруктові салати, воду чи салати, їсти самостійно і навіть використовувати як маринад для курки чи риби.

Читайте також