Магнітні бурі на 8 — 14 січня

Магнітні бурі на 8 — 14 січня

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у другий тиждень 2024 року космічна погода готує нам геомагнітні випробування різного рівня

Загалом, увесь тиждень буде геомагнітонеспокійним. Річ у тім, що жодного дня рівень магнітосфери не дорівнюватиме нормальній нормі у 2 бали. 11, 12, 13, 14 січня магнітосфера Землі буде ледь збудженою (до 3 балів) і матиме дещо підвищений вплив, особливо на метеочутливих і метеозалежних людей.

Однак 8, 9, 10 січня геомагнітні коливання зростуть до середнього рівня (4 бали). А це вже серйозніший вплив на самопочуття значно ширшої з-посеред залежних від космічної погоди осіб. Тим паче, не виключено, що в один із цих днів цей рівень може сягнути й показника магнітної бурі категорії G1.

Тому, щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу цих геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте воду та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також