Магнітні бурі на 25 — 31 грудня

Магнітні бурі на 25 — 31 грудня

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цього різдвяно-передноворічного тижня особам, які чутливо реагують на зміни у геомагнітному полі Землі, перепочити, на жаль, не доведеться.

Річ у тім, що уже на початку тижня учені пргнозують триденну (із 25 по 28 грудня) сильну магнітну бурю. Її пік очікується 26 грудня, коли геомагнітні коливання можуть сягнути навіть 6 балів. Відтак погіршення самопочуття можуть відчувати не лише метеочутливі та метеозалежні особи і ті, хто потерпає від патологій у здоров'ї та люди похилого віку, а й цілком, здавалося б, здорові люди.

Заключний же цьогорічний і цьогомісячний спалах геомагнітної активності астрофізики прогнозують на 30-31 грудня.

За джерелами одних видань це мають бути незначні геомагнітні коливання, вплив яких відчуватимуть переважно метеочутливі люди. За іншими — їх сила може сягнути навіть рівня 6 балів. А це — слабка магнітна буря категорії G1. Відтак у багатьох людей перед новорічним святом може виникнути відчуття втоми, втрати апетиту та головного болю.

Тому, щоб убезпечити себе від «конфліктів» із космічною погодою, більше гуляйте, пийте воду та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, майте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також