Магнітні бурі на 25 — 31 березня

Магнітні бурі на 25 — 31 березня

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, у заключній декаді цьогорічного березня очікувати на лагідність космічної погоди не доводиться, оскільки нас чекають геомагнітні коливання різної амплітуди і напруженості

Днями зі слабким рівнем геомагнітної напруженості обіцяють стати 26, 28 березня. Але навіть тоді особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть відчувати дратівливість та нервозність, зниження концентрації уваги, запаморочення та нудоту, втрату рівноваги зниження апетиту, підвищену агресивність та дратівливість, емоційну нестабільність, а також утруднення координації рухів.

На 25, 27, 30 березня учені прогнозують помірний рівень геомагнітної напруженості. Особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери та люди із патологіями у здоров'ї можуть відчувати вплив на репродуктивну систему, посилення болю в суглобах та м’язах, порушення сну, головний біль та мігрень, підвищену чутливість до звуків та світла; серцеві проблеми та аритмію, підвищений кров’яний тиск, погіршення пам’яті та концентрації, утруднення прийняття рішень.

29 та 31 березня слід бути готовими до виникнення на Землі слабких геомагнітних бур, під час яких більшість з нас зможе відчувати безсоння та порушення сновидінь, підвищену чутливість до змін погоди, а також — головний біль та слабкість, порушення травлення та апетиту.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також