Лікар розповіла про способи накопичення вітаміну D

Лікар розповіла про способи накопичення вітаміну D

Нестача вітаміну D може призвести до розм’якшення кісток, появи болів у м’язах та суглобах, деформації хребта і навіть черепа. Лікар Ешим Ербіль розповіла про оптимальні способи накопичення цієї речовини.

До 20% вітаміну D людина одержує за допомогою їжі. Ешим Ербіль порадила включати в раціон лосось, тунець, гриби, молоко та яйця. У цих продуктах міститься речовина, необхідне підтримки кісток у нормальному стані.

Запастись вітаміном D можна рахунок перебування під ультрафіолетовими променями. Разом з тим надмірна засмага запобігає виробленню цієї речовини. Вирішити проблему з дефіцитом вітаміну D допоможуть сонячні ванни. Днями засмагати на пляжі не варто, оскільки це загрожує негативними наслідками для здоров’я.

Влітку 20 хвилин перебування під ультрафіолетовими променями достатньо для вироблення необхідної кількості вітаміну D. Після прийому сонячних ванн не варто відразу йти в душ, оскільки синтез речовини починається не через певний проміжок часу. Перебувати під ультрафіолетовими променями необхідно до появи на шкірі рожевого відтінку.

Читайте також