Лікар назвала найкращі продукти для пізньої вечері

Лікар назвала найкращі продукти для пізньої вечері

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна порекомендувала продукти, які підійдуть для пізньої вечері. Також фахівець пояснила, за який час до сну можна їсти.

Експерт попередила, що вечеря не повинна бути щільною, «важкою». Якщо це «важка» вечеря, коли на ніч людина їсть баранину, свинину, яловичину, щось із складним гарніром на кшталт смаженої картоплі, тоді може порушитись сон. А тому в повному обсязі не виробляться гормони, необхідні для відновлення клітин.

Соломатіна порадила на ніч не їсти вуглеводи — солодке, випічку. Такі продукти дають енергію, але коли людина спить, організм має відпочивати. Тому надлишки енергії або порушуватимуть сон, або відкладатимуться в жир. У результаті зайва вага.

Експерт підкреслила, що проста вечеря має бути приблизно за три години до сну, щільна — за чотири. При цьому краще їсти щось «легке», білкове.

«Можна випити склянку кефіру, йогурту, кислого молока, з'їсти сир або два яєчні білки. Хтось може з'їсти разом з жовтком, хто не боїться видужати. Щось легке білкове, що легко засвоюється, на ніч непогано їсти, тому що вночі виробляється соматотропний гормон, який здійснює ремонт клітин. А білок є «будівельним матеріалом». Потрібно, щоб білок швидко розщепився та пішов як «будівельний матеріал», а не перетравлювався до ранку. Тому можна не лише сир чи яєчний білок, а й шматочок курячої грудки чи нежирної риби у невеликих кількостях», — розповіла Олена Соломатіна.

 

Читайте також