Кращі овочі та фрукти для нормалізації тиску

Кращі овочі та фрукти для нормалізації тиску

Одним з найпопулярніших захворювань людини залишається гіпертонія. Із підвищеним тиском уже до 30 років знайомі близько 30% людей, а до 50 років ця цифра зростає приблизно до позначки 70%. Засобів для нормалізації кров'яного тиску чимало.

Одна частина людей користується народними засобами, інша використовує методи, надані сучасною медициною. Важливо знати ще й той факт, що є овочі і фрукти, які успішно зарекомендували себе в боротьбі з підвищеним тиском. Вони сприяють нормалізації тиску й поліпшенню стану людини. Перш ніж переходити до покупки дорогих препаратів, необхідно переглянути свій раціон харчування, доповнити його корисними мінералами та вітамінами. Адже внести у свій раціон десяток корисних і смачних продуктів простіше, ніж заварювати настоянки або щодня приймати таблетки.

Які овочі та фрукти корисні

Будь-які овочі і фрукти корисні для людського організму, але задля нормалізації тиску необхідно наситити свій раціон певними дарами природи, щоб домогтися максимального ефекту. Перше, що потрібно зробити хворому на гіпертонію, — знизити кількість споживаної солі. Відмовтеся від яєць, масла й жирного м'яса.

Це основні винуватці звуження просвіту судин і погіршення кровообігу. За результатами багатьох досліджень було встановлено, що люди, які дотримуються церковних постів, значно рідше страждають від гіпертонії. Ось у чому річ: вони вживають менше шкідливих жирів та більше овочів і фруктів, що сприятливо позначається на здоров'ї.

Отже, основні цінні продукти для гіпертоніка — банан, картопля, буряк. Банан є цінним та незамінним джерелом калію. Виступає як антагоніст натрію, регулює функціонування серцево-судинної системи, а також знижує тиск завдяки виведенню зайвої рідини з організму. Калій необхідний для живлення міокарда, захищає від інфарктів і набряків.

 Буряк теж особливо корисний, адже він багатий на калій та вітамін С. Калій розширює судини і знімає спазми, вітамін С бере участь у розщепленні холестеринових бляшок. Виводить їх з організму і покращує кровопостачання.

Що ще корисно

Зробіть упор на споживання картоплі. Звичайно, треба відмовитися від смаженої картоплі, у якій велика кількість соняшникової олії. Вона точно не піде на користь. Особливо цінна для гіпертоніка молода відварна картопля. У ній максимум аскорбінової кислоти та калію, що дуже важливо та корисно.

Цитрусові — та категорія фруктів, яка має бути в пріоритеті. Додавайте скибочку лимона в чай, мандарини й апельсини ефективно справляються зі своїм завданням — профілактикою інсультів та інфарктів.

Шпинат, гранат також слід додати до свого раціону харчування. Вони точно не стануть зайвими, і навіть більше, допоможуть нормалізувати ваш тиск. Наприклад, вважається, що це найефективніші засоби профілактики захворювань серцево-судинної системи.

Овочі і фрукти — найдоступніший, недорогий та водночас ефективний метод протистояння підвищеному тиску. Тому їх варто якщо не прийняти за основу раціону, то хоча б включити у щоденне споживання. Фрукти й овочі — джерело вашого здоров'я.

Читайте також