Їжте капусту щодня

Їжте капусту щодня

Білоголову капусту вважають надзвичайно корисним овочем. Її обов'язково варто включити до свого раціону.

Капуста містить велику кількість вітамінів - С, Р, К, Е, вітаміни групи В та унікальний вітамін U. Їхній рівень майже не знижується навіть при тривалому зберіганні й заквасці. А ще цей овоч багатий на мікроелементи, такі як сірка, магній, кальцій, калій, фосфор, йод, цинк, мідь.

Капуста здатна зменшувати запалення в організмі. У цьому овочі є чимало антиоксидантів, які можуть стримувати шкідливі вільні радикали. Капуста може допомогти захиститися від раку. Має унікальний набір поживних речовин. Завдяки вмісту вітаміну С може допомогти захиститися від раку легенів та молочної залози, пише everydayhealth.

Вітамін К у капусті допомагає правильному згортанню крові та підтримує здоров'я кісток. Всього на одну порцію капусти припадає 53 мікрограми вітаміну К.

Ця речовина є жиророзчинною. Щоб отримати користь для кісток, під час приготування капусти вам потрібно додати джерело жиру, щоб забезпечити засвоєння вітаміну.

Корисна капуста й для травлення – вона є чудовим джерелом клітковини. Може мінімізувати такі проблеми, як закрепи та діарея. Втім, у деяких людей сполуки сірки, що також є у цьому продукті, можуть викликати здуття живота та газоутворення.

Якщо маєте проблеми зі здоров'ям серця, вам також потрібно їсти більше капусти. Вона багата на антиоксиданти та позитивно впливає на серцево-судинну систему.

Читайте також