Гостра та солона їжа небезпечна на сніданок

Гостра та солона їжа небезпечна на сніданок

Не завжди правильно їсти те, що хочеться. Наш сніданок визначає весь майбутній день, але деякі продукти можуть завдати шкоди кишечнику, якщо вживати їх натщесерце

Гостра їжа

Вживання в їжу спецій і перцю чилі натщесерце може викликати подразнення слизової оболонки шлунка, що може призвести до кислотних реакцій і спазмів.

Солодкі продукти або напої

Хоча у більшості з нас склалося враження, що корисно починати свій день зі склянки фруктового соку, це не зовсім так. Деякі дієтологи не рекомендують снідати склянкою свіжо­вичавленого соку, оскільки це може створити додаткове навантаження на підшлункову залозу, яка все ще прокидається після довгих годин відпочинку. Крім того, якщо сік було випито натщесерце, цукор у вигляді фруктози може викликати перевантаження печінки. Оброблений цукор ще гірше, тому уникайте десертів на сніданок або занадто солодких смузі.

Банани

Через великий вміст магнію споживання бананів на голодний шлунок може призвести до порушення кальцієво-магнієвого балансу в організмі. Все це загрожує появою ряду серце­во-судинних хвороб.

Цитрусові

Безперечно, фрукти є дуже корисними, але їх варто їсти у певний час. Вживання в їжу цитрусових на голодний шлунок може збільшити вироблення кислоти. Крім того, велика кількість клітковини і фруктози натщесерце може уповільнити травну систему. Особливо слід уникати вживання вранці фруктів із жорсткими волокнами, таких, як гуава і апельсин.

Сирі овочі

Цей пункт спеціально для тих, хто дотримується дієти і вважає, що салати корисні у будь-який час дня. Дієтологи стверджують, що сирі овочі не найкраща їжа натщесерце. Вони багаті клітковиною, яка може збільшити навантаження на шлунок. Крім того, овочі на сніданок можуть викликати біль у животі.

 Холодні напої

Всі, напевно, чули, що краще починати день з теплої води і меду, але багато хто з нас натомість відчуває спокусу випити склянку крижаної води. Вживання напоїв з льодом натщесерце може пошкодити слизову оболонку і уповільнити травлення протягом дня, тоді як теплі напої, навпаки, допомагають запустити вашу систему і обмін речовин.

Йогурт

При споживанні на голодний шлунок йогурт втрачає суттєву частину власних корисних якостей. Його рекомендовано вживати через дві години після їди або перед сном. Тільки в цих випадках він справді допомагає у процесі травлення.

Консерви і копченості

Цю їжу досить складно назвати корисною не тільки на сніданок: ароматизатори, консерванти, багато солі… роблять свою недобру справу, відбиваючись на стані організму в цілому.

Читайте також