Диня – природний релаксант

Диня – природний релаксант

Сік дині добре тамує спрагу, нормалізує водно-сольовий баланс, поліпшує засвоєння білків, зміцнює імунітет, чинить антисклеротичну, м’яку проносну, сечогінну, протиалергійну, загальнозміцнювальну дії, позбавляє від шлаків

Також він помічний у разі анемії, захворювань серця, судин, нирок, початкової стадії гіпертонії.

Відомий заспокійливий вплив дині на нервову систему. Це — природний релаксант, який знімає стреси та корисний за значних фізичних і розумових навантажень.

Його часто застосовують в очисних дієтах:

добре промиває клітини організму, виводить надмір рідини;

знімає запалення в ниркових мисках, видаляючи хвороботворні мікроби.

До того ж такий сік корисно пити для схуднення, бо сприяє спалюванню жирів.

Готують напій зі спілих соковитих плодів. Шкірочка має бути світлою, покритою тоненькою «павутинкою», без жодних чорних цяток і тріщин (останнє може свідчити про зараження сальмонельозом та іншими небезпечними інфекціями).

На ступінь стиглості вказує аромат: дозріла диня пахне ананасом, грушами, ваніллю, іншими «солодощами». У разі захворювань травного тракту рекомендується вживати по 1 склянці соку дині (непогано з медом) 2-3 рази на день. Пийте натще, за 30 хвилин до їди чи в перервах між прийомами їжі.

Для зміцнення серцевого м’яза корисно щодня випивати по 1 склянці свіжовичавленого соку дині. Це значно знизить ризик серцевого нападу.

За алергії приймають увечері теплу ванну, додаючи сюди склянку свіжого соку дині. Після семи процедур відчуєте полегшення. Тонус шкіри вдасться покращити, 2-3 рази на тиждень роблячи такі маски: 2 ст. л. соку дині змішайте з 2 яєчними жовтками, 2 ч. л. меду, 0,5 ч. л. солі й 0,5 склянки теплої густої манної каші. Масу тримають на обличчі 30 хвилин, а потім споліскують теплою водою.

Коли дошкуляють гельмінти, варто протягом тижня щодня пити по 1 склянці соку дині (вранці натщесерце). Зауважимо, що не рекомендується вживати такий сік хворим на цукровий діабет, а також тим, у кого загострена недуга травного тракту та диспепсія. Надмірна кількість згаданого напою зумовлює пронос і біль у животі (через здуття кишечнику).

Читайте також