
Чи можна їсти насіння кавуна?
Про наявність у кісточках кавуну вітамінів і мінералів, які несуть користь нашому здоров’ю, розповіли дослідники.
За словами вчених, у цьому насінні є багато магнію, цинку, заліза, вітамінів групи В і ненасичених жирних кислот. Також відомо про такі якості насіння:
* допомагає людському організму боротися з бактеріальними та грибковими інфекціями
* позитивно впливає на здоров'я, якщо у людини шкірна, харчова чи респіраторна хвороба.
* втамовує біль і протидіє різним запаленням
Як розділити м’якоть і насіння:
Вийміть насіння з кавуна та дайте йому висохнути, після чого його треба обсмажити на сковороді та помістити у герметичний контейнер
Має пройти кілька днів, після чого насіння може стати чудовим варіантом для перекусу
Насіння кавуна дуже поживне та підійде для додавання у салати. Його єдина негативна характеристика — калорійність, бо в 100 гр продукту міститься 100 ккал.