Здолбунівчанка переїхала в село, бо боїться сусіда

Здолбунівчанка переїхала в село, бо боїться сусіда

Два роки судять чоловіка, який ледве не до смерті побив сусідку. 63-річна Елеонора Кузіна із Здолбунова опинилась на лікарняному ліжку із переломом черепа. Бо чоловік, мовляв, напав на неї ззаду, бив руками та ногами, аж поки у пенсіонерки з вух та носа не потекла кров. Жінка вижила. Та ось уже два роки оббиває пороги місцевого суду. Її нападник тим часом на волі. І, за словами жінки, продовжує погрожувати їй та родині. А суддям заявляє відводи, чим затягує розгляд справи. Рідні постраждалої бояться не лише за свої життя, а й за те, що чоловік уникне покарання.

На розгляд заяви про відвід судді обвинувачений не прийшов. Це перший відвід, який заявив сам суддя через тонкощі законодавства. Попередні три, каже прокурор, ініціював обвинувачений.

- Усі відводи у цьому кримінальному провадженні заявляв обвинувачений. У своїх клопотаннях він заявляв, що судді можуть до нього ставитись упереджено, - каже прокурор Андрій Ярощук.

Постраждала Елеонора Кузіна каже: такі відводи – спосіб уникнути покарання. Віктора обвинувачують у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень. Усе трапилось ще у вересні 2019 року.

- Побив тоді мене сусід дуже сильно. Вдарив ззаду і потім ногою по спині. Я впала на землю і він став бити по голові. Чим бив - ногами чи кулаками - я не знаю. Бив доти, поки з вуха і з носа почала йти кров, - розповідає Елеонора Кузіна.

Пані Елеонора кричала й не могла підвестися. Ледве доповзла до дороги й на узбіччі зомліла. У цей час захистити дружину прибіг чоловік. Та сусід не заспокоївся, почав стріляти з рушниці – у повітря.

Посварилися, розповідають люди, через яму. ЇЇ сусід вирив начебто для паливно-мастильних відходів. Вона якраз навпроти сараю Кузіних. Зауваження не допомогли. Тож подружжя її засипало. А невгамовний сусід вирив її знову.

Наслідки побиття, нині розповідає постраждала, невиліковні.

- Я оглухла повністю на одне вухо, на друге ледве-ледве чую. Протезування неможливе. Маю проблеми також з головою, оскільки перенесла трепанацію черепа, - констатує постраждала Елеонора Кузіна.

Через постійні погрози жінка продала будинок і переїхала в інше село. Натомість у квартирі навпроти нападника досі живе її донька з чоловіком. І сусід Віктор начебто погрожував і їм.

- Мій чоловік зробив зауваження на те, що наш сусід спалює листя. Він відреагував агресивно, накинувся на нього з сокирою. Кричав: "Я тебе вб’ю", - розповідає донька постраждалої Таліна Зайчук.

Погрози вбивством у поліції ще розслідують. Натомість ще одне кримінальне провадження, де знову фігурує Віктор, вже направили до суду з обвинувальним актом.

- Незаконне зберігання патронів без належного дозволу передбачає кримінальну відповідальність, - коментує керівник сектору дізнання Здолбунівського відділу поліції Максим Горошко.

Як з’ясувалось, перероблені кустарним способом патрони вилучили під час обшуку. Також чоловік зберігав пістолет. Слідчим пояснив: патрони не переробляв, а такими придбав.

Тим часом суддя самовідвід колеги таки задовольнила.

- Справу передадуть на авторозподіл. У Здолбунівському залишилась одна суддя, яка може розглядати це провадження, - каже прокурор Андрій Ярощук.

Якщо й останньому судді Здолбунівського суду заявлять відвід, судитимуть Віктора в одному з сусідніх районів. Чоловікові, який до цього не мав клопоту із законом, за побиття жінки загрожує до восьми років позбавлення волі. Журналістам обвинувачений розповів: сам він ні в чому не винен, родина Кузіних його, мовляв, на конфлікти провокує.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також