Якщо їсти яйця щодня, що буде з організмом

Якщо їсти яйця щодня, що буде з організмом

Вчені роками вивчають суперечливе питання чи корисні яйця, які є чи не найголовнішим сніданком багатьох людей.

Науковці провели нове дослідження, яке показало, які процеси відбуваються в організмі, якщо вдень їсти яйця, пише today.

У дослідженні порівнювали вживання без яєць, трьох яєчних білків на день і трьох цілих яєць на день. Учасники могли готувати яйця на свій смак. Дослідження включало як чоловіків, так і жінок.

"Зразки крові показали значне збільшення холіну, важливої поживної речовини, що міститься в яєчних жовтках, коли учасники щодня їли цілі яйця. Це найкращий сценарій. Ми хочемо мати велику кількість цієї важливої поживної речовини, але не збільшувати цей метаболіт, який потенційно може сприяти серцево-судинним захворюванням", - каже дієтолог Кетрін Андерсен.

Дослідники також не помітили жодних негативних змін у запаленні чи рівні холестерину в крові. Вони також виявили, що вживання цілих яєць має менший негативний вплив на маркери, пов'язані з ризиком діабету, ніж вживання яєчних білків.

Загалом учасники мали більшу щільність поживних речовин у своєму раціоні при споживанні цілих яєць, на додаток до вищого гематокриту – показника щільності еритроцитів у крові, який може бути знижений при анемії.

Читайте також