Які продукти не можна запивати кавою

Які продукти не можна запивати кавою

Лікарі-дієтологи зазначають, що деякі продукти не можна поєднувати з кавою, оскільки це може стати спусковим механізмом для низки захворювань. І наслідки можуть бути непередбачуваними.

Найнебезпечнішим поєднанням, на думку науковців, є кава з жирними стравами. Вчені дійшли висновку, що це сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові.
Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко підскакує після того, як вона поїла жирної їжі. Якщо ж вона запила обід кавою, рівень цукру підвищується вдвічі більше. Приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з підвищеним ризиком розвитку діабету, — застерігають вчені.
Під час досліджень встановлено, що жирна їжа підвищує рівень цукру в крові здорової людини на 32%. При цьому ефект зростання спостерігається впродовж кількох годин після вживання страви. Якщо ж протягом п’яти годин після з’їденої жирної їжі випити дві чашки кави, рівень цукру в крові збільшується аж на 65%.
Річ у тому, що насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а при вживанні напоїв з кофеїном цей ефект лише збільшується.
Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується дуже часто. Згодом це неминуче позначиться на роботі всього організму, — застерігають вчені.

Читайте також