Як швидко заснути

Як швидко заснути

Сон - це базова потреба кожної людини. Дорослі мають регулярно cпати щонайменше сім годин на добу.

Основні проблеми зі здоров'ям, як-от хронічний біль, апное уві сні або кислотний рефлюкс, можуть спричинити безсоння. Тоді, щоб почати краще спати, потрібно звернутися за допомогою до лікаря.

Але якщо ваші труднощі із засинанням не пов'язані з хворобами, ось кілька порад від медичного центру Cleveland Clinic, які допоможуть вам швидко заснути.

* Припиніть дивитися на годинник. Підрахунок хвилин тільки посилить ваше занепокоєння і викличе тривогу, яка точно не допоможе вам заснути.

* Спробуйте розслабити тіло. Від пальців ніг до чола, напружте кожну групу м'язів протягом п'яти секунд, а потім розслабтеся. Почніть контролювати дихання: робіть глибокий вдих, а потім — повільний видих.

* Якщо вам наснився кошмар, то краще встаньте з ліжка і походіть квартирою або будинком. Не залишайтеся у ліжку, намагаючись заснути, радить лікарка, фахівчиня з поведінкових розладів сну Мішель Дреруп. Інакше ви, ймовірно, навчитеся асоціювати спальню з поганими снами, а це зайвий стрес.

* Знайдіть нудне заняття, наприклад, почитайте щось нецікаве. Також можна послухати музику, зокрема, спокійну класику. Коли ви відчуєте сонливість, повертайтеся в ліжко.

Читайте також