Як приймати душ, щоб не зіпсувати шкіру

Як приймати душ, щоб не зіпсувати шкіру

Є багато причин, чому після душу може бути суха шкіра. Але є одна гігієнічна звичка, яка ненавмисно може погіршити суху шкіру, що лущиться. Це намилювати все тіло під час купання, пише livestrong.

Намилювання кожної кінцівки може пошкодити ваш шар шкіри, оскільки це може позбавити шкіру необхідної вологи та збільшити її сухість.

- Ми живемо в суспільстві людей, які надмірно миються. Хоча хороша гігієна важлива, але коли це надміру, то вже є недобре, — розповідає доктор медичних наук Джошуа Зейхнер.

Найважливіше вимивати видимі забруднення зі шкіри обличчя, пахви та пах. Води може бути достатньо для миття більшості інших ділянок.

- Це особливо добре для пацієнтів, які страждають від таких станів, як сухість шкіри та екзема, де шкірний бар'єр вже порушений, і надмірний вплив мила може фактично погіршити його функціонування, – каже Зейхнер.

Як приймати душ, якщо суха шкіра

Не використовуйте гарячу воду

- Наш розум може любити високу температуру, але наша шкіра ні — надмірний вплив гарячої води може позбавити шкіру ефірних олій і пошкодити зовнішній шар шкіри, — говорить доктор Зейхнер.

Температура води має бути приблизно такою, як ви очікуєте від басейну з підігрівом влітку. Обмежте душ до 10 хвилин або менше Довгий гарячий душ може ще більше висушити вашу шкіру.

Виберіть зволожуюче мило

Справжнє мило має лужний рН, тоді як шкіра є природно кислотною. Зміна рН шкіри може заважати здатності шкіри захищатися від навколишнього середовища, що призводить до сухості та подразнення. Уникайте жорсткого мила, яке містить спирти та поверхнево-активні речовини, які можуть позбавити природних ліпідів вашу шкіри та ще більше висушити шкіру. Вмивайтесь ніжним миючим засобом без ароматизаторів і барвників. Мило має містити гліцерин, гіалуронову кислоту та кераміди, які допомагають утримувати вологу в шкірі.

Вибирайте душ замість ванни

Хоча купання може пом'якшити шкіру, але варто обмежити вплив гарячої води. Та ванни іноді можуть принести користь. Терапевтичні ванни з такими добавками, як вівсянка, виконують іншу роль, забезпечуючи шкіру активними інгредієнтами для заспокоєння та відновлення.

Обережно висушіть шкіру

Потирання сухої шкіри може послабити шкірний бар’єр і викликати подразнення. Так само не використовуйте скраби, мочалки, які можуть ще більше подразнити шкіру.

Зволожуйте якомога швидше

Найкраще наносити зволожуючий крем протягом трьох хвилин після душу, щоб затримати вологу. Беріть густіші креми та мазі від екземи, а не легкі лосьйони, щоб залишатися зволоженими та уникнути погіршення екземи після душу.

До слова, існує ряд переваг і недоліків прийняття душу вранці та ввечері. Лікарі кажуть, для організму добре приймати обидва. Але вечірній душ - найкращий. Вечірній душ вважається найкращим для гігієни та сприяє гарному нічному сну. Найкращий спосіб розслабитися, допомагає зняти напругу від роботи чи тренажерного залу та змити бруд за день.

Читайте також