Як правильно вибрати зимовий одяг: експерт поділилася лайфхаком

Як правильно вибрати зимовий одяг: експерт поділилася лайфхаком

Якщо ж ви розглядаєте вироби з пуху, будьте готові викласти чималі кошти, до того ж пух досить складний в питанні догляду.

У програмі «Ранок з Україною», яка виходить по буднях о 6:30 на каналі «Україна», провідні Лілія Ребрик і Григорій Герман з'ясували, як правильно вибирати одяг на зиму, щоб вона була теплою і легкої в догляді.

Прогноз погоди на кінець жовтня лякає - 7 градусів морозу і мокрий сніг. Тому, саме час подумати про зимові речі. Стиліст в «Ранок з Україною» поділилася порадами, які допоможуть вам правильно вибрати термобілизну і верхній одяг. За словами експерта, поліестер - це найгірший наповнювач зимової куртки, тому краще відмовлятися від речей з таким складом.

 «При низьких температурах ви станете в таких речах. 100% поліестер врятує вас в погоду до -5 градусів. Допустимий варіант, коли в складі вказано 50% - поліестер і 50% - пух. При цьому раджу звернути увагу на манжети - на них повинні бути гумки і гумки внизу вироби - для можливості затягнути, якщо задувати вітер. Також в зоні застібки повинна бути так звана кулиска, яка захистить вас від проникнення вітрів і морозів », - радить імідж-стиліст Катерина Філіпенко. 

У магазинах речі з поліестеру коштуватимуть від 1800 грн і вище. Там ви зможете знайти безліч варіантів стильних курток, але перед покупкою все ж краще звертати увагу на їх склад. А ось від 6000 грн ви зможете знайти чудовий за своїм складом варіант одягу.

 

«90% - пух і 10% - перо. Це ідеальне наповнення. Якщо ж перо становить понад 20% в складі - це не кращий варіант, тому що виріб буде занадто важким », - коментує стиліст.

Якщо ж ви розглядаєте вироби з пуху, будьте готові викласти чималі кошти, до того ж пух досить складний в питанні догляду. Тому експерт радить звернути увагу на його замінники: холлофайбер - прекрасно зігрівати при температурі -10-15 градусів і тінсулейт - до -40 градусів. Такі вироби обійдуться от 2000 грн і більше.

Якщо куртка не настільки тепла, допоможе термобілизна. Його слід розрізняти для спорту і для офісу, відповідно до призначення і склад буде різний. Так, наприклад, для менш активного життя слід вибирати термобілизну з додаванням вовни або бавовни, а ось поліестер і еластан - для спорту.

«Шерсть з віскозою - ідеальне поєднання складу термобілизни для офісного життя. Такий комплект можна придбати в магазині білизни приблизно за 700-1000 гривень. Але його обов'язково треба міряти, адже така білизна гріє тільки тоді, коли щільно прилягає до тіла », - розповіла Катерина Філіпенко.

Читайте також