Як обрати стиглий та солодкий кавун
Розпочався сезон кавунів. Обрати найсмачніший з-поміж інших доволі складно. Gazeta.ua дає дев'ять порад, як купити кавун, що б він був корисним, стиглим та солодким.
Ознаки стиглого кавуна
Хвостик сухий і жовто-коричневий.
Зелене стебло може означати, що кавун ще не дозрів і йому не вистачає смаку та солодощів.
Чим темніші зелені смуги, тим кавун буде кориснішим.
Кавун, що дозрів природньо, важить до семи кілограм.
На кавуні повинна бути пляма жовтого чи помаранчевого кольору від контакту із землею.
Шкірка кавуна має бути твердою, щоб не можна було зачепити нігтем.
Стиглі кавуни під час постукування мають дзвінкий звук.
Круглі кавуни солодші. Видовжені більш водянисті.
Стиглий кавун не тоне у воді.
Купуйте у сезон. Найкращий час для покупки цієї ягоди — пік сезону. Він триває із середини серпня до кінця вересня. Саме у цей період ризик купити недозрілий кавун значно нижчий, ніж в інший час.
Чи кавун корисний
Кавун корисний для здоров'я очей та шкіри. Його необхідно їсти тим, в кого нестабільний тиск. Їжте щоденно і тиск знизиться. А ще кавун має пігмент, який запобігає тромбоутворенню та захворюванням на рак.
Люди, які хворіють на цукровий діабет, бояться їсти фрукти. Через те, що у цих плодах міститься багато цукру. Зокрема, кавуни мають високий вміст цукру. Виноград містить велику кількість глюкози, а не фруктози. Здатний швидко підвищувати рівень цукру в крові.