У Голлівуді страйкують актори та сценаристи, через що перенесли церемонію премії

У Голлівуді страйкують актори та сценаристи, через що перенесли церемонію премії "Еммі"

Організатори премії "Еммі" перенесли церемонію вручення нагород, заплановану на 18 вересня, через страйк акторів та сценаристів у Голлівуді. Про це пише Variety.

За даними видання, незважаючи на те, що нову дату проведення премії ще не визначено, телекомпанія Fox вже виявила бажання показати церемонію в січні 2024 року.

- Як і вся індустрія, ми сподіваємось на справедливе та своєчасне рішення для всіх сторін у ході поточних переговорів гільдій. Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією разом із нашими партнерами з Fox та повідомимо, якщо і коли з'являться нові відомості, - йдеться у заяві Телеакадемії.

Це перше перенесення "Еммі" за останні 22 роки. У 2001-му вручення премії було перенесено на пізніший термін після терористичного акту 11 вересня в Нью-Йорку. Тоді церемонія вручення нагород проходила у театрі Schubert Theatre у передмісті Лос-Анджелеса.

Команда "Еммі" оголосила номінантів 12 липня, менш ніж за 48 годин до початку страйку SAG-AFTRA. Лідерами за кількістю номінацій виявилися серіали "Спадкоємці" (27), "Одні з нас" (24), "Білий Лотос" (24) та "Тед Лассо" (21).

Профспілка Гільдії кіноакторів та Американської федерації артистів телебачення і радіо (SAG-AFTRA) оголосила про страйк голлівудських акторів слідом за сценаристами 13 липня, фактично зупинивши виробництво серіалів та фільмів у США.

Близько 160 тисяч артистів вийшли на протести, зажадавши від Альянсу продюсерів кіно та телебачення підвищення оплати праці та надання гарантій, що штучний інтелект не замінить та не обмежить функції артистів на знімальному майданчику. Цей страйк вважається найбільшим за останні 60 років у кіноіндустрії.

Читайте також