Власник мережі Zabka купує бренд чаю Lipton

Власник мережі Zabka купує бренд чаю Lipton

Фонд CVC Capital Partners, який володіє, серед іншого, мережею магазинів Zabka, має намір придбати чайний бізнес, що належить зараз Unilever. Портфель включає, зокрема, одну з найпопулярніших у світі марок чаю – Lipton.

Йдеться про придбання компанії Ekaterra, вартість якої оцінюють у 4,5 мільярда євро, і яка має у своєму портфоліо такі бренди, як Lipton, Lyons та ще понад 30 популярних чайових марок. Компанія працює на ринку вже більше ста років. У 2020 році вона отримала приблизно 2 мільярди євро доходу.

Unilever почала виходити з чайного бізнесу два роки тому. Перейняти його хотіли, зокрема, Advent i Carlyle, але виграв CVC Capital Partners. Unilever, щоправда, збереже частину свого чайного бізнесу в Індії та Індонезії, а також сегмент чаю в пляшках (де Unilever співпрацює з PepsiCo).

Фонд прямих інвестицій CVC Capital Partners, зареєстрований у Люксембурзі, володіє, зокрема, мережею магазинів ?abka. З моменту заснування CVC Capital Partners у 1981 році вона активно інвестувала, серед іншого, у швейцарського виробника годинників класу люкс Breitling, гоночні автогонки Formu?а 1, а нещодавно — у вищу футбольну лігу Іспанії.

Читайте також