Названо найпопулярніші бренди смартфонів у світі

Названо найпопулярніші бренди смартфонів у світі

Експерти аналітичної компанії Canalys оновили статистику світових поставок смартфонів за підсумками 3 кварталу 2021 року.

Як з’ясувалося, навіть дефіцит напівпровідників не завадив деяким брендам поліпшити свої показники у відвантаженнях фірмових гаджетів.

Згідно з джерелом, лідером рейтингу в кінці осені стала Samsung – компанія відвантажила 69,4 мільйона смартфонів. Незважаючи на 13-відсоткове падіння цього показника в порівнянні з минулим роком, вендор обійшов суперників: на нього припадає 21% мобільного ринку. На другій сходинці розмістилася Apple, яка поставила 49,2 мільйона пристроїв. Для американського виробника смартфонів третій квартал 2021-го закінчився з 14-відсотковим зростанням.


Інфографіка: Canalys

Третє місце у Xiaomi: частка китайської компанії на ринку смартфонів становить 14%. До п’ятірки лідерів також увійшли OPPO і vivo, що показали позитивну динаміку відвантажень і відвоювали по 11% кожна.

На думку аналітиків, Apple забезпечила собі приріст продажів завдяки успіху серії iPhone 13. У планах компанії – збільшення кількості поставок у першій половині 2022-го на 30%. Наступного року Apple має намір продати понад 300 мільйонів мобільних пристроїв.

За матеріалами 4PDа.

Читайте також