Випадає волосся – їжте зелену цибулю

Випадає волосся – їжте зелену цибулю

Гострі промінчики зеленої цибулі можуть стати не тільки прикрасою будь-якої страви на вашому столі, а й гострим доповненням до їжі. Адже в одному її пучку цілий букет вітамінів

З точки зору смакових якостей зелену цибулю необхідно збирати протягом періоду, коли цибулина ще не дозріла.

Зелена цибуля широко застосовується в кулінарії як добавка до салатів та вінегретів, різних овочевих та м’ясних страв, а також як закуска і смакова добавка до супів, соусів, підливки і фаршу.

Хімічний склад

Зеленій цибулі слід віддавати перевагу ранньою весною, в періоди авітамінозу. У 100 г міститься денна норма аскорбінової кислоти для дорослої людини.

Паростки цибулі містять білки, вуглеводи, клітковину, пектини, а також вітаміни А, С, Е, вітаміни групи В, каротин. Також багата зелена цибуля на мікроелементи: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо

. У 100 г зеленої цибулі в середньому міститься близько 19 ккал.

Корисні властивості

У зеленій цибулі міститься величезна кількість мікроелементів і поживних речовин, які здатні підтримувати життєві функції людського організму. Багато фахівців вважають, що в пір’ї цього овоча міститься набагато більше вітамінів, ніж у самих цибулинах, які ми споживаємо протягом усього року. Правда це чи ні, визначити складно. Однак те, що зелена цибуля корисна, — факт. Це чудовий засіб у боротьбі з весняним авітамінозом.

У соці зеленої цибулі багато корисних речовин, він багатий мікроелементами, вітамінами, ефірними оліями, вуглеводами.

Зелена цибуля містить цинк у більшій кількості, ніж інша зелень. Нестача цього елемента може викликати випадання волосся і ламкість нігтів, негативно позначитися на репродуктивній системі жінок, а у чоловіків на виробленні чоловічого статевого гормону тестостерону та активності сперматозоїдів. До того ж цинк бере участь у формуванні імунітету.

У зеленій цибулі містяться речовини, які зміцнюють серцевий м’яз і стінки судин, тому сердечникам і просто ослабленим людям необхідно звернути на це увагу.

Багата цибуля кальцієм і фосфором, що дуже корисно для стану зубів.

Також зелена цибуля:

* підвищує апетит

* покращує травлення і процес засвоєння їжі

* підвищує тонус

* корисна при ГРВІ та грипі (завдяки наявності фітонцидів)

* нормалізує тиск

* допомагає при цукровому діабеті

* стимулює процеси кровотворення

* благотворно впливає на серцево-судинну систему

* знижує ризик ракових захворювань

Крім того, зелена цибуля має антисептичну, тобто протимікробну, бактерицидну, протизапальну і антисклеротичну дію. При тривалому зберіганні зелена цибуля в’яне і втрачає свої корисні властивості.

Зверніть увагу! Зелена цибуля протипоказана у випадку деяких захворювань печінки, нирок і шлунково-кишкового тракту.

Читайте також