
Виноград - справжній суперпродукт
Дослідження показують, що виноград може сприяти зниженню кров'яного тиску, поліпшенню сну, підвищенню імунітету і регулюванню рівня цукру в крові та ваги. Виноград містить понад 1600 сполук, які корисні для серця, кишечнику, мозку та інших органів, тому по праву може вважатися справжнім "суперпродуктом".
Захист клітин
Виноград багатий на антиоксиданти, які захищають наші клітини від ушкоджень і окисного стресу. Ці потужні речовини захищають наш мозок, серце та клітини. Крім того, виноград містить ресвератрол - антиоксидант, пов'язаний із профілактикою раку та серцево-судинних захворювань.
Допомагає контролювати рівень цукру в крові та вагу
Виноград також багатий на клітковину, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові, апетит і вагу. Клітковина також живить кишковий мікробіом.
Зниження артеріального тиску
Виноград також є хорошим джерелом калію, який допомагає контролювати артеріальний тиск, і містить мало натрію, що також сприяє підтримці здорових показників артеріального тиску.
Сприяє сну, імунітету та здоров'ю кісток
Виноград є джерелом мелатоніну, який сприяє спокійному сну, і вітаміну С, який зміцнює імунну систему. Вітамін К, кальцій, магній і калій, які містяться у винограді, сприяють зміцненню кісток.
Скільки винограду потрібно їсти?
Усі експериментальні роботи та клінічні випробування, що проводяться з виноградом, розраховані на використання еквівалента від однієї до трьох порцій свіжого винограду на день, найчастіше двох порцій. Одна порція винограду важить 126 грамів, що становить приблизно три чверті склянки.