Відмовтеся від щоденних солодощів

Відмовтеся від щоденних солодощів

Цукор у раціоні - глобальна проблема харчування сучасної людини. Якщо ви не можете прожити без шоколаду, тістечок чи цукерок хоча б три дні поспіль, отже, у вас розвинулася залежність від солодкого. Як її позбутися?

Зменшуйте кількість цукру поступово. Тоді симптоми, що нагадують наркотичну ломку, менш виражені. Складіть графік зміни раціону. Почніть з відмови від солодощів до чаю або не додавайте цукор у напої. Через тиждень відмовтеся ще від однієї солодкої звички. Знайдіть заміну продуктам, що містять цукор.

За два-чотири тижні можна повністю припинити вживати рафінований цукор. Вивчайте склад продуктів. Сахарозу додають у хліб, соуси, маринади, соковмісні напої, йогурти. Відмовтеся від купівлі напівфабрикатів, сніданків, обідів та вечерь у закладах громадського харчування. Замість вареної ковбаси, у складі якої є не лише цукор, а й соя, крохмаль, підсилювачі смаку, барвники, консерванти, можна готувати запечене в духовці м’ясо, а кетчуп замініть натуральним томатним соком або протертими томатами. Майонез без цукру можна приготувати у блендері менш ніж за хвилину, і в ньому також не буде консервантів та інших хімічних добавок.

Не тримайте вдома запас солодощів, щоб не було спокуси з'їсти трохи, а потім ще трохи. Гостям можна запропонувати фрукти, чай з медом або каву, зварену в турці із сіллю, перцем, кардамоном…

Виробляйте правильні харчові звички: пройдіть повз полицю з цукерками у відділ фруктів. Банан наситить не гірше за шоколадний батончик, булочку або тістечко, а почуття ситості збережеться довше.

Читайте також