Весілля - під пісні колишнього президента Туркменистану

Весілля - під пісні колишнього президента Туркменистану

Танцювати під західну музику, повідомляє Радіо «Свобода», молодятам у Туркменистані не рекомендують

Влада розташованого на заході Туркменистану Балканського велаяту (провінції) наказує молодятам, аби на їхніх весіллях звучали пісні, автором яких є Ґурбанґули Бердимухамедов — колишній лідер країни, батько її теперішнього президента Сердара Бердимухамедова. Відповідного закону, інформує Радіо «Свобода», у Туркменистані немає. Однак у відділеннях РАЦС прикаспійського Балканського велаяту молодятам повідомляють, що «весільні торжества мають супроводжуватися тільки туркменською музикою, а саме весілля має відбуватися у туркменському стилі».

Серед музичних творів, яким, на думку місцевої влади, варто надавати перевагу на весільних забавах, — пісні авторства Ґурбанґули Бердимухамедова. Той був президентом Туркменистану з 2006 по 2022 роки, а потім турк­мени обрали своїм президентом сина Ґурбанґули, Сердара.

Інструкції щодо виконання на весільних забавах пісень Бердимухамедова-старшого одержують також керівники туркменських ресторанів.

Ґурбанґули Бердимухамедов, який зараз обіймає створену спеціально під нього посаду голови Народної ради, у минулому співав попсові пісні (зокрема, свої власні), знімався у кліпах і виступав на концертах, де грав на різних музичних інструментах. Злі язики кажуть, лише вдавав, що грає, але, напевно, недоброзичливці просто заздрять численним талантам Бердимухамедова-старшого.

Читайте також