Важливі правила схуднення

Важливі правила схуднення

Всі знають, що секрет схуднення полягає у строгому дотриманні дієтичного харчування, регулярних заняттях спортом і, звичайно ж, у мотивації. Але багато хто з тих, хто став на шлях схуднення, навіть дотримуючись цих аспектів, не можуть досягти бажаного результату, або ж результат моментально «випаровується», як тільки закінчується термін дієти. Однак суворе дотримання дієти і фізичні навантаження — не єдині у досягненні ідеальної фігури. Психологи і дієтологи впевнені: якщо змінити деякі свої звички, то можна завжди залишатися у чудовій формі і добре почуватися. Отже, 10 правил схуднення:

*Відмова від солодких і газованих напоїв.

Багато хто навіть не може уявити, скільки калорій міститься у солодких напоях. Щоб трохи зрозуміти ситуацію, досить простих математичних підрахунків — стандартна чашка чаю з двома ложками цукру містить приблизно 70 ккал, без цукру — 10 ккал. Скільки в середньому чашок за день випиває людина? Від 3 до 6. Таким чином, за калорійністю це можна прирівняти до 1?2 прийомів їжі. У солодкій газованій воді калорій ще більше, тож доцільно замінити такі напої чистою воду з лимоном або чаєм без цукру.

* Пити більше води.

Якщо пити більше чистої води, то обмінні процеси в організмі будуть проходити набагато швидше. Значить, і процес схуднення буде інтенсивнішим.

 * Їсти з маленьких тарілок.

Дієтологи рекомендують для зниження ваги їсти маленькими порціями, але 5?6 разів на день. Якщо їсти з маленьких тарілок, насичення буде наставати швидше, бо більша частина тарілки буде зайнята їжею і складатиметься враження, що їжі багато. Важливо їсти не кваплячись і ретельно пережовувати кожен шматочок.

* Дотримуватися режиму харчування.

Необхідно привчати себе їсти завжди в один і той же час. І в жодному разі не пропускати прийоми їжі, бо для організму це певний стрес, який може стати сигналом для накопичення жирової тканини.

* Відмова від шкідливих продуктів.

Ми всі знаємо, що до шкідливих продуктів належать напівфабрикати, майонез, чіпси, шоколадні батончики та інші джерела так званих «порожніх калорій». У таких продуктах міститься велика кількість трансжирів, які накопичуються в організмі і стають причиною не тільки зайвої ваги, а й утворення атеросклеротичних бляшок.

* «Правило яблука».

Коли виникає бажання перекусити, це не завжди означає, що організму справді необхідна їжа. Можливо, просто треба випити води. Або хочеться щось жувати від нудьги. Щоб перевірити, чи справді ви зголодніли, треба подумати, чи хотілося б вам зараз з’їсти яблуко. Якщо відповідь ствердна, ви справді голодні, настав час перекусити.

* Не упускати можливості порухатися.

Кожен, навіть незначний рух — це спалювання калорій, тому не слід спрощувати собі життя всіма можливими способами. Рухатися слід за кожної зручної нагоди — збігати в магазин, прогулятися з собакою, піднятися пішки по сходах, зробити присідання під час розмови телефоном тощо.

* Не відмовляйтеся від ранкової зарядки.

Кілька ранкових вправ здатні подарувати заряд бадьорості на цілий день, а це означає, що протягом дня ви будете продовжувати більше рухатися і спалювати більше калорій.

* Більше спати.

Якщо людина висипається, у неї в крові присутня достатня кількість гормонів апетиту — греліну і лептину. Своєю чергою, недосипання призводить до зниження їхньої концентрації, внаслідок чого їжа погано перетравлюється й відкладається жир.

* Мотивація.

Для того, щоб швидко й ефективно схуднути, а також зберегти досягнутий результат, необхідна позитивна і сильна мотивація. Бути здоровим, струнким, підтягнутим і бадьорим — це гідна мотивація на шляху до ідеальної фігури.

Читайте також