У Середземному морі потонули щонайменше 60 мігрантів

У Середземному морі потонули щонайменше 60 мігрантів

Щонайменше 60 мігрантів загинули на гумовому човні, який перевозив нелегалів з Лівії, та близько тижня дрейфував у морі, повідомила речниця управління Верховного комісара ООН у справах біженців Шабія Манту в соцмережі Х.

"Є повідомленнями про щонайменше 60 смертей. Кожен із цих жахливих інцидентів на морі є яскравим нагадуванням про смертельну ціну легковажності та бездіяльності. Терміново потрібні безпечніші альтернативи", - написала Шабія Манту.

Лівія є одним з основних пунктів відправлення для мігрантів, які намагаються перетнути Середземне море та потрапити в Європу. Мігранти сподіваються висадитися в Італії, перш ніж потрапити до інших країн Європи. Одні рятуються від конфлікту чи переслідувань, інші - в пошуках роботи.

Ті, хто вижив, розповіли про багатьох загиблих. Двоє з постраждалих на човні перебувають у критичному стані, іншим надають медичну та психологічну допомогу.

Човен, що вийшов з Лівії, провів близько тижня, дрейфуючи в Середземному морі, повідомляє французька неурядова організація SOS MEDITERRANEE, яка проводила рятувальну операцію.

Читайте також