Топ-напрямок літнього відпочинку — іспанська Марбелья

Топ-напрямок літнього відпочинку — іспанська Марбелья

У першій п’ятірці рейтингу European Best Destinations також Монако, Мальта, Женева й Батумі

Міжнародна організація European Best Destinations (EBD) визначила 20 найкращих місць у Європі, де варто відпочивати влітку 2024 року. Для цього EBD провела спеціальне опитування, в якому взяли участь близько мільйона осіб, що живуть у 172 країнах світу.

Відпочинковий рейтинг European Best Destinations впевнено очолила Марбелья, розташована на півдні Іспанії. Це курортне місто приваблює любителів позасмагати на пляжах (хмарна погода в Марбельї трапляється лише зрідка), прихильників активного відпочинку (зокрема, гри у ґольф) і гурманів, яким до смаку місцева кухня.

Загалом, Марбелью вже дав­но порівнюють із французьким курортом Сен-Тропе, який прославили кумедні кіношні жандарми. Як і в Сен-Тропе, у Марбельї не бракує вишуканих ресторацій і найдорожчих яхт, а також бутиків, у яких вибагливі туристки можуть придбати речі з останніх колекцій найвідоміших модних домів Європи. Свого часу будинки в Марбельї мали легендарні британські кінозірки Одрі Гепберн і Шон Коннері. А нині на цей іспанський курорт на Середземному морі вчащає зірковий португальський футболіст Криштіану Роналду.

До першої трійки рейтингу EBD увійшли ще дві туристичні перлини Середземномор’я — князівство Монако й острівна Мальта. На четвертому місці швейцарська Женева, а на п’ятому… грузинський Батумі.

До топ-10 найкращих європейських напрямків для літнього відпочинку-2024 також потрапили, за даними опитування EBD, Рига (Латвія), острів Мадейра (Португалія), Флоренція (Італія), Лондон (Велика Британія) і Рейк’явік (Ісландія).

Опитування European Best Destinations зафіксувало ще одну цікаву тенденцію.

- Ми зауважили, що люди влітку також охоче їдуть у місця, далекі від проторених туристичних стежок. Наприклад, Леж-Кап-Ферре (Франція), острів Понца (Італія), Порто-Веккіо (Франція, острів Корсика) або ж Фарерські острови, — розповів виданню Forbes генеральний директор European Best Destinations Максимільєн Лежен.

Утім, такий тренд можна побачити лише у другій десятці рейтингу EBD. Зокрема, напрямки, які назвав пан Лежен, зайняли, відповідно, 11-те, 13-те, 14-те й 16-те місця.

До топ-20 рейтингу увійшли також Сієнна (Італія), виноробний регіон Шампань (Франція), Сірміоне (Італія, озеро Ґарда) і острів Тассос (Греція).

Читайте також