Ще один наслідок. У світі фіксують спалахи рідкісного неврологічного захворювання після COVID-19

Ще один наслідок. У світі фіксують спалахи рідкісного неврологічного захворювання після COVID-19

Дослідники в ході вивчення наслідків захворювання COVID-19 виявили незвичайний зв’язок між інфекцією і виникненням гострого поперечногоміеліта (ГПМ) — запалення спинного мозку

Дослідження проведене під керівництвом х’юстонського методиста невролога доктора Густаво Романа, показало, що у пацієнтів з 21 країни після зараження вірусом розвинулися ураження спинного мозку.

Захворювання викликає біль, параліч, дисфункцію кишечника, і порушення у роботі сечового міхура. Вік хворих варіювався від 21 до 73 років.

Ураження спинного мозку досить рідкісне неврологічне захворювання, тому вчені вважають, що незвично високий сплеск захворювання серед пацієнтів, які перенесли COVID-19, заслуговує додаткових досліджень.

Нове дослідження також доповнює те, що вже відомо про COVID-19 та неврологічні ускладнення — інфекція пов’язана з численними проблемами нервової системи, такими як затяжний ефект «Мозкового туману»

Дослідження було проведено після того, як в Панамі був виявлений випадок захворювання, потім були зібрані інші випадки.

Раніше НВ повідомляв, що британські вчені вивчили показники захворюваності і відносних ризиків неврологічних і психіатричних діагнозів у пацієнтів протягом шість місяців після зараження COVID-19.

Результати дослідження були опубліковані в науковому виданні Lancet Psychiatry.

Фахівці заявляють, що ризики впливу інфекції на психологічне здоров’я не обмежувалися тільки у пацієнтів перехворіли на важку форму коронавірусу.

Читайте також