Прибула із земляками: переселенка, в якої почалися перейми в евакуаційному потязі, вже на Рівненщині

Прибула із земляками: переселенка, в якої почалися перейми в евакуаційному потязі, вже на Рівненщині

Мешканка із Покровська, що на Донеччині, разом зі своїми земляками їхала евакуаційним потягом на Рівненщину. Та от тільки їй довелося залишити потяг на одній із станцій. У жінки розпочались перейми.

Крістіна їхала з Покровська до свого чоловіка на Дубенщину на дев’ятому місяці вагітності, й під час подорожі у неї почалися пологи.

- У неї почались перейми, тож наші провідники викликали "швидку" на найближчу станцію прямування поїзда, допомогли зібрати речі, перебували поруч із пасажиркою, заспокоюючи її, та передали жінку в руки медиків на станції, – кажуть в "Укрзалізниці".

Жінка повідомила провідницю, що народжує, близько 22-ї години після відправлення зі станції П’ятихатки Стикова. Провідниця через начальника поїзда викликала швидку допомогу і на станції Олександрія на Кіровоградщині жінку забрали лікарі. "Швидка" доставила Крістіну до лікарні, й невдовзі у неї народився син.

- О 00:12 17 квітня жінка народила здорового хлопчика, вагою 2970 грамів та зростом 49 сантиметрів. І мама, і немовля почуваються добре, - повідомила речниця Олександрійської міської ради Юлія Марюхно.

Через тиждень після пологів породілля з новонародженим сином дісталася Рівненщини.

- Вже іншим евакуаційним рейсом залізничники доставили жінку та дитину від Олександрії до Здолбунова разом з новою групою евакуйованих з Покровська пасажирів. На місці їх зустріли представники місцевої влади, які потурбуються про те, щоб у маляти та його матері було все необхідне для подальшого життя", — повідомили в "Укрзалізниці".

Як зазначили у Дубенській РДА, породілля Крістіна з новонародженим сином поїдуть до чоловіка у Демидівську громаду.

Читайте також