Пішов гуляти кратером вулкана — знайшов алмаз

Пішов гуляти кратером вулкана — знайшов алмаз

У розташованому в американському штаті Арканзас Національному парку Crater of Diamonds («Кратер діамантів») турист із Франції знайшов алмаз вагою майже 7,5 карата. Це восьмий за розміром коштовний камінь, знайдений у цьому заповіднику з 2020 року, повідомляє Високий замок.

На початку року парижанин Жюльєн Навас вирушив у тривалу подорож Сполученими Штатами, під час якої завітав до унікального «Кратеру діамантів» у Мерфрісборо. Цей розташований у кратері вулкана національний парк є одним із небагатьох місць у світі, де алмази можна знайти просто на поверхні. Коштовний камінь вагою 7,46 карата, який пощастило знайти французькому туристу, є восьмим за розміром алмазом, знайденим у Crater of Diamonds із 2020 року (загалом цей національний парк існує з 1972-го).

Свою знахідку Жюльєн Навас вирішив назвати на честь своєї нареченої, яку звати Карін. Їй дістанеться один із двох діамантів, які, за задумом парижанина, виготовлять ювеліри зі знайденого алмаза, а другий діамант Навас планує подарувати своїй доньці.

Читайте також