Обіцяв лікарям станцювати польку

Обіцяв лікарям станцювати польку

Військовослужбовець Володимир Луцов'ят з позивним "Дядя" пережив кому, декілька операцій та часткову втрату пам'яті. У жовтні 2023 року чоловік потрапив під обстріл та отримав травму ноги. Зараз військовик лікується в обласному госпіталі ветеранів війни на Рівненщині. Після одужання він пообіцяв лікарям станцювати польку, пише Суспільне.

52-річний боєць Володимир Луцов'ят пригадав, як у 2015 році добровольцем приєднався до Держприкордонслужби України. Тоді чоловік боронив Донеччину.

- Базувалися ми в Сартані, під Маріуполем. Чесно сказати, було таке відчуття, що можливо буде повномасштабне вторгнення. По-перше, тому що вони постійно лізли. Та агресія зростала і зростала. Висновок один — буде війна, — зазначив захисник.

У 2016 році чоловік повернувся у Костопіль, працював на деревообробному підприємстві. Володимир зауважив, що вдруге повернувся на службу у лютому 2022 року. Спочатку — у складі роти охорони Костополя, потім — в кулеметному взводі 14-ї окремої механізованої бригади.

- Ідеш — і не знаєш чи повернешся назад, чи повернуться хлопці... Тяжко, - каже боєць.

Володимир розповів, що у своєму взводі був найстаршим, через це отримав позивний "Дядя".

- Не хочеться підвести, все-таки командир. Стараєшся, йдеш з останніх сил, думаєш — вже все. Вже просто ноги не хочуть йти, - розповідає військовик.

Володимир воював на всіх напрямках, де точилися бої, зокрема на Харківщині. Там у жовтні 2023 року він потрапив під обстріл і отримав травму ноги.

- Хочу подякувати побратимам, які врятували мені життя, винесли, надали своєчасну допомогу, евакуювали. Хоча не дозволяли евакуацію через обстріли в небі, але вони це зробили, — поділився чоловік.

Володимир був у комі, йому зробили декілька операцій. Наразі боєць лікується у госпіталі ветеранів війни на Рівненщині, щоб відновити пам'ять.

- Ми з ним працюємо, спілкуємось кожного дня. У нас є завдання, які ми маємо виконувати, — зазначила клінічна психологиня Марія Родзяк.

Лікарка фізичної та реабілітаційної медицини Павлина Косар додала, що в чоловіка складне мінно-вибухове осколкове поранення ноги:

- Судинні хірурги зробили йому відновну операцію — склеїли судини, відновили кровопостачання для того, щоб зберегти цю ногу і в майбутньому він міг повноцінно ходити. Перспективи — станцювати з лікаркою польку. Обіцяв — сподіваюсь виконає. Це хороша реабілітаційна мета.

Читайте також