Нові швидкі для Рівного

Нові швидкі для Рівного

П’ять нових карет швидкої марки Peugeot тепер допомагатимуть в роботі медикам обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

 





Рівнеоблраді вдалося придбати автомобілі за програмою Національної служби здоров’я України в рамках пакету послуг по боротьбі з COVID-19. Окрім авто, центр закупив обладнання для надання медичної допомоги хворим на коронавірус – це дефібрилятори та кардіографи.

Обладнання розподілили між підрозділами центру в різних районах Рівненщини.

– Область змогла забезпечити додаткове фінансування через НСЗУ. В результаті – не лише медики мають 300% доплати, а й медзаклад забезпечений новою матеріально-технічною базою. За півроку станція екстреної допомоги Рівненщини перезавантажена, – розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Сьогодні службі екстреної допомоги вже передати 5 автомобілів, очікуємо ще на 20. Також екстренка отримала сучасне обладнання, витратні матеріали на рік роботи та комплект навчальних манекенів.

З п’яти одиниць дві працюватимуть у Рівному – на базі обласного центру екстреної медичної допомоги, по одному автомобілю поїхали в Дубно, Сарни та в Корецький район

Автомобілі виготовили на підприємстві «Автоспецпром», який є провідним виробником таких спецавтомобілів в Україні на базі французької марки Peugeot . Вартість одного – 1,96 млн.грн.

Читайте також