Названі 5 найкорисніших продуктів на сніданок

Названі 5 найкорисніших продуктів на сніданок

Із захворюваннями серця щорічно стикається велика кількість людей. Щоб знизити ризики, необхідно пам’ятати про правильне харчування і здоровий спосіб життя. Наприклад, вибирати корисні продукти для сніданку.

Вівсянка

“Якщо ви хочете почати свій день з їжі, корисної для серця, не шукайте нічого, крім контейнера з вівсяними пластівцями у вашій шафі”, – заявила доктор медичних наук Емі Гудріч. “Овес-це цільне зерно і хороше джерело клітковини”, – пояснює експерт.

Жирна риба

За словами Гудріч, включення жирної риби в раціон-це хороший спосіб поліпшити стан серцево-судинної системи, пише EatThisNotThat!. “Жирна риба, така як лосось і тунець, є відмінним джерелом жирних кислот омега-3”, – зазначає фахівчиня.

Бобові

“Квасоля і бобові містять клітковину і рослинний білок, які відмінно підходять для дієти, – говорить Гудріч. – Квасоля також може зменшити запалення в організмі і знизити кров’яний тиск, що корисно для здоров’я серця”.

Ягода

“Ягоди-джерело захисних антиоксидантів і фітохімічних речовин, які пов’язані зі здоров’ям серцево-судинної системи”, – заявляє інший фахівець, доктор медичних наук Коллін Крістенсен.

Горіхи

“Горіхи-джерело антиоксидантів, корисних жирів і клітковини. Кілька порцій по 30 грамів на тиждень знижують рівень холестерину і зменшують запалення в організмі”, – повідомила лікар Тіна Маріначчо.

Авокадо

За словами дієтолога Беккі Керкенбуш, авокадо містить мононенасичені жири, які можуть знизити рівень холестерину і знизити загальний ризик серцевих захворювань. “Олеїнова кислота, жирна кислота омега-9, що міститься в авокадо, може знімати запалення в організмі. Авокадо також багате калієм, вітаміном К і клітковиною – поживними речовинами, які можуть бути корисні для вашого серця”, – додає фахівець.

Читайте також