Магнітні бурі на 26 лютого — 3 березня

Магнітні бурі на 26 лютого — 3 березня

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, тиждень зміни календарної зими на календарну весну не мине без бодай одного загострення геомагнітосфери і її підвищеного впливу на флору та фауну нашої планети. То що ж передбачають, насамперед для людей, учені, що займаються вивченням впливу таких явищ?

У кінцеві дні лютого нам пророкують один — зі слабким рівнем геомагнітної напруженості (27 лютого). Під його вплив можуть потрапити переважно метеозалежні особи. У них можуть виникати головний біль, слабкість та дратівливість, зниження психічної стабільності.

А також три дні (26, 28 та 29 лютого) очікується помірний рівень геомагнітної напруженості. В осіб, що чутливо реагують на геомагнітні перепади, можливі підвищена тривожність, запаморочення та підвищена чутливість до змін атмосферного тиску, втрата рівноваги та координації, утруднення зосередженості та прийняття рішень, підвищена втомлюваність, погіршення настрою, зниження самооцінки та впевненості.

А от початкові дні першого весняного місяця (1, 2, 3 березня) обіцяють знову слабкий рівень геомагнітної напруженості, а з ним головний біль та мігрень, погіршення сну та безсоння, підвищення втомлюваності та зниження енергії для осіб із підвищеною метеочутливістю.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте, вживайте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Читайте також