Лузання насіння рятує від депресії

Лузання насіння рятує від депресії

Фахівці і дієтологи, прихильники здорового способу життя, часто рекомендують лузати насіння для профілактики різних захворювань і використовувати навіть як лікувальний засіб.

Захворюванням серцево?судинної системи можна запобігти, якщо з’їдати щодня по 100 грамів насіння соняшнику; полегшує воно і хвороби печінки. Калію в насінні у п’ять разів більше, ніж у бананах. Спортсменам і тим, хто зайнятий важкою працею, насіння теж дуже корисне — воно зміцнює м’язову систему. Після тяжких інфекційних захворювань, травм і переломів сире насіння соняшнику сприяє відновленню та загоєнню тканин. За допомогою цього насіння можна запобігти розвитку депресії, зняти тривожний стан. Насіння соняшнику широко використовують у народній медицині, кажуть, воно корисне для чоловічого здоров’я і робить красивим волосся та шкіру. За допомогою лузання насіння радять боротися з курінням і поганим настроєм. До речі, вегани цінують насіння саме за високу поживність рослинного білка, а ось люди, котрі стежать за вагою, навпаки, обмежують його споживання через високу калорійність.

Їсти краще сире насіння, не підсмажуючи. А якщо смажити, то злегка, або просто підсушувати — безпосередньо перед вживанням. Не варто лузати насіння часто — можна пошкодити зубну емаль.

Читайте також