Коти прихистили пів сотні собак

Коти прихистили пів сотні собак

Подружжя Степана та Світлани Кіт, яке мешкає у селі Бугаївка, що на Радивилівщині, прихистили у себе майже пів сотні собак.

Окрім дорослих тварин є ще й цуценята. На їжу та медикаменти для безпритульних тварин чоловік та жінка витрачають половину своєї пенсії, також з харчами допомагають підприємці.

- У нас є так: Лілька, Топік, Кнопка, Шпунтік, Сашка, Яшка, навіть Дзідзьо є, – перераховує собак Степан Кіт.

Кличку Дзідзьо Світлана Кіт пояснює, на її думку, схожістю із однойменним співаком:

- Такий був маленький, бородатенький, - каже жінка.

Історія домашнього притулку розпочалася майже десять років тому. Собаки у родину Котів потрапляють по-різному: когось підкидають, когось знаходять на звалищах, у полі чи лісі.

- Вівчарку викинули чотири роки тому, молода вона була, бідне бігало дорогою... і що нам робити? Машина роздушить або загине з голоду – то взяли до себе. І таких більшість. У мішечку можуть підкинути, зав’язаному дротиком, або тут на дорозі викинуть, або під браму підкинуть – розповідає Степан Кіт.

Їжу та медикаменти для тварин подружжя купує з власної пенсії. Є в господарстві дві корови, їхнє молоко теж в собачому раціоні. З їжею допомагають і підприємці, зокрема, місцеві пекарня та м'ясний цех, а також продуктовий магазин у Радивилові. Зі стерилізацією обіцяли допомогти волонтери з Львівщини.

- Ми дві пенсії маємо – чоловік 2 100 і у мене так само. Одна пенсія йде на собак, ми їх лікуємо, бо вони хворіють, щеплення робимо, які купуємо. Сама щеплення роблю, протизаплідні таблетки даємо, – пояснює Світлана Кіт.

Жінка розповідає, що почала займатися благодійністю після побаченого у Радивилівському соціальному центрі.

- Я пропрацювала 15 років у "Милосерді", подивилася на людські біди й так вже моє серце не витримує, – розповідає Світлана Кіт.

Собак подружжя Котів не лише підбирають, а інколи й прилаштовують. З такою вартою двері в хату на замок подружжя не зачиняє. Зараз збираються робити ще один вольєр та огорожу. Матеріали вже є, але не вистачає часу та робочих рук.

- Хочемо зробити кругом паркан, з шиферу, щоб люди їх не бачили, а вони людей. Тоді буде тиша і ніхто ні на кого не буде ображатися, – зазначає Степан Кіт.

За повідомленням UA-Рівне-Суспільне

Читайте також