Кому категорично не можна пити рослинне молоко

Кому категорично не можна пити рослинне молоко

Рослинне молоко не може замінити натуральне, але все ж корисне. Тому стає популярним.

Рослинне молоко отримують з вівса, рису, маку, сої, горіхів кокоса, мигдалю, кеш'ю, фундука. Воно не містить лактози, як молоко тваринного походження. У цьому його основний плюс. Багато хто переходить на рослинне молоко саме через непереносимість лактози, пише unian

Таке молоко сприятливо впливає на стан здоров'я шкіри людини і роботу травної системи. Також покращується загальне самопочуття та зникає важкість і дискомфорт, які часто бувають після вживання тваринного молока.

Рослинне і коров'яче молоко - це два різні продукти, які не можна порівнювати, оскільки кожне з них корисне по-своєму.

Яке молоко пити - це справа смаку або ж необхідності.

Лікарі наголошують, що рослинне молоко не може повністю замінити молоко тваринного походження в щоденному раціоні.

Лікарі-педіатри категорично проти переведення дітей на рослинне молоко, якщо для цього немає підстав. Особливо небезпечно давати таке молоко дитині до трьох років. В рослинному молоці немає тваринного білка. Воно може призвести до білкової недостатності та дефіциту кальцію, необхідного для розвитку кісток і м'язів, кровотворної системи.

Рослинне молоко - види і користь

Мигдальне молоко - багате на рослинний білок, а також на калій і магній, що покращує роботу ШКТ;

Вівсяне молоко - добре засвоюється організмом і нормалізує обмін речовин.

Кокосове молоко - містить речовини, які допомагають у роботі з патогенною флорою;

Рисове молоко - сприятливо впливає на роботу нервової системи, нормалізує травлення та має протизапальну дію.

Вегетаріанцям радять пити саме горіхове молоко - з мигдалю, кеш'ю, волоських горіхів чи фундука - містить більше білка, ніж молоко з вівса та рису. Але якщо є алергія на горіхи, то від горіхового краще відмовитися.

А ось найкраще рослинне молоко для кави - кокосове, оскільки воно більш жирне, ніж інші види.

Рослинне молоко не радять піддавати термічній обробці - під впливом температури в ньому руйнуються корисні білки.

Читайте також