Коли тіло, як діжка: як позбутися набряків?

Коли тіло, як діжка: як позбутися набряків?

Шкідливі речовини виходять з організму разом з сечею. Однак ця функція може бути порушена при низці захворювань, надлишковій вазі, прийомі лікарських препаратів. В результаті з’являються апатія, головні болі, набряки, імунітет знижується. Коли організм не здатний виводити токсини з сечею, це проявляється погіршенням самопочуття. Найкращим вирішенням проблеми стануть сечогінні продукти. Вони допоможуть нормалізувати баланс в організмі.

Для здоров’я велике значення має збалансоване харчування. Вживані продукти повинні містити багато клітковини, рекомендується виключити тваринні жири або скоротити їх кількість до мінімуму.

Не рекомендується вживати багато спецій і солі. Алкоголь, тютюн, шкідливі хімікати потрібно виключити з раціону. Обов’язково вивчіть, яка їжа має сечогінну дію, а яка сприяє накопиченню шкідливих речовин.

Кожен день слід випивати багато води. При цьому важливо пити саме воду, від кави та міцного чаю теж відмовитися. У раціоні повинні бути присутніми: кріп, петрушка, селера, кмин, овочі, зелена цибуля, часник. Вони не мають сечогінного ефекту, але замінюють сіль і насичують організм мікроелементами.

Поліпшити роботу сечовидільної системи допоможуть салати з овочами. В них бажано додавати ягоди – журавлину, чорну смородину, брусницю. В них міститься калій, який має сечогінну дію і швидко виводить з організму зайву воду.

Овочеві соки також виводять воду. Можна змішати сік огірків, моркви і буряків. Дієтологи стверджують, що соки необхідно змішувати для того, щоб не виникало звикання до одного з них. До того ж так організм отримує більше вітамінів. Сік селери діє як сечогінна таблетка, при цьому організм отримує вітаміни, а ризик побічних ефектів відсутній.

А що ще?

Продуктів, які мають сечогінну дію, багато. Потрібно підібрати ті, що підходить саме вам, з урахуванням індивідуальних особливостей. Серед сечогінних продуктів можна відзначити гарбузовий сік, чорноплідну горобину, ожину, журавлину з медом, насіння вівса, курагу. Їсти їх можна у вигляді відварів або свіжими чи замороженими.

Журавлина багата вітаміном С. Її сік є чудовим засобом для боротьби з набряками. Жінок він успішно позбавляє від інфекції сечових шляхів. Помідор володіє аналогічними кавуну сечогінними властивостями. Томати активізують роботу нирок, внаслідок чого вони проганяють через себе велику кількість рідини. Але якщо є проблеми з нирками, помідор слід вживати у невеликій кількості, так як в ньому міститься щавлева кислота, яка негативно впливає на роботу нирок.

Лимон і його сік – природний сечогінний засіб. З допомогою цього цитруса можна позбутися набряків, очистити судини від холестерину, нирки і жовчний міхур – від піску та каміння. В результаті судини очищаються від рідини, серцю легше «ганяти» кров, як наслідок, знижується кров’яний тиск та загальна вага тіла.

Таким чином, щоб вивести надлишкову рідину з організму, не обов’язково приймати лікарські препарати. Досить скласти збалансований раціон харчування. Але обов’язково зі всіх питань консультуйтеся з лікарем.

Читайте також