Кисломолочний сир - для зміцнення кісток після 50 років
За даними Національної ради США з питань старіння, після досягнення 50-річного віку щільність кісткової тканини зменшується швидше, ніж вона відновлюється, що збільшує ризик розвитку остеопенії (низької щільності кісткової тканини) або остеопорозу (втрати щільності кісткової тканини, що збільшує ризик переломів).
Згідно з даними Фонду здоров'я кісток та остеопорозу, втрата кісткової тканини у жінок прискорюється після менопаузи, причому за 7 років вона може зменшитися на 20%.
- Існують певні поживні речовини, які разом працюють для підтримки щільності, формування та міцності кісток. Це кальцій, вітамін D, магній і вітамін K, а також білок для підтримки структури кісток та м’язової маси, - пояснила дієтологиня Емі Девіс.
Таким чином, для здоров’я кісток потрібно вживати продукти, які містять якомога більше цих поживних речовин. Один із таких - кисломолочний сир.
- Кисломолочний сир - чудове джерело білка та кальцію, - сказав доктор медичних наук, доцент кафедри ортопедії Єльської школи медицини Даніель Візня.
За словами Девіс, кальцій забезпечує сировину для кісткової тканини, тоді як білок допомагає захистити існуючі кістки. У сирі також міститься селен - мікроелемент, який відіграє важливу роль у підтримці щільності кісток.
Крім того, магній, який є у сирі, може уповільнити прогресування остеопорозу.