Ким працює у Німеччині колишній афганський міністр?

Ким працює у Німеччині колишній афганський міністр?

Міністр комунікацій у колишньому уряді Афганістану Саєд Садаат емігрував до німецького Лейпцига наприкінці минулого року.

Як інформують ЗМІ, зараз Садаат працює доставником піци та інших готових страв.

- Робота як робота, немає чого соромитися, — розповів Садаат у інтерв'ю AFP. За його словами, у будні він працює по 6 годин на день, а у вихідні навіть по 10.

Колишній афганський урядовець обрав для проживання Німеччину, хоча має, крім афганського, ще й британське громадянство. У відставку з поста міністра Саєд Садаат подав іще 2018 року. Як пояснює, набридла корупція у тодішньому афганському уряді…

Згодом ексміністр працював у Афганістані консультантом у телекомунікаційному секторі.

Саєд Садаат каже, розвезення піци — робота тимчасова, і з часом він обов'язково знайде у Німеччині роботу, яка відповідає його компетенціям. Для цього, пояснює ексміністр, йому треба добре вивчити німецьку мову. Щодня перед роботою Садаат присвячує мовним урокам близько чотирьох годин.

- Я міг би радити уряду Німеччини, готуючи реалістичні огляди ситуації в Афганістані, — впевнений колишній урядовець.

Як відзначає AFP, ексміністр на велосипеді, який розвозить піцу, — наочний приклад того, що чекає у Німеччині на кількох тисяч афганців, евакуйованих військовими ФРН зі своєї батьківщини, захопленої талібами.

Читайте також