Японська принцеса готова позбутися багатств заради шлюбу з простолюдином

Японська принцеса готова позбутися багатств заради шлюбу з простолюдином

Більше чотирьох років Мако, дочка принца-наступника Японії та племінниця імператора Нарухіто, намагається вийти заміж за свого однокурсника, однак цій події раз у раз перешкоджають різні обставини

Правила спадкування японської імперії означають, що 29-річна принцеса Мако втратить свій титул після весілля з простолюдином. Крім того, її наречений Кей Комура, з яким вони познайомилися під час навчання в Міжнародному християнському університеті в Токіо, досі піддається ретельній перевірці через чутки про великий борг його матері перед колишнім нареченим.

Коли таблоїди повідомили про це, закохані опинилися в центрі уваги ЗМІ, адже раніше японська королівська сім'я дотримувалася строгих стандартів. Пара відклала весілля, а потім Комура переїхав в США, щоб вступити на юридичний факультет. Багато хто розцінив його вчинок як спробу послабити негативну увагу до його персони.

Батько Мако, наслідний принц Акисино, торік заявив, що підтримує шлюб своєї дочки, але перш їй необхідно домогтися «розуміння громадськості». Замість цього принцеса вирішила зв'язати себе узами шлюбу без будь-яких ритуальних церемоній, покладених для королівського весілля, тим самим відмовившись від одноразової виплати, яка належить жінкам королівської сім'ї, які виходять заміж за простолюдинів. Точний розмір такої компенсації невідомий, хоча в деяких звітах вказується, що він становить близько 137 млн єн, що дорівнює приблизно 1,2 млн доларів.

ЗМІ повідомляють, що після весілля Мако планує остаточно переїхати у США. Після цієї новини таблоїди почали порівнювати їхню пару з британським принцом Гаррі і Меган Маркл.

Читайте також