П`ятирічна рівнянка підкорила гору Кавказу

П`ятирічна рівнянка підкорила гору Кавказу

П’ятирічна рівнянка Олександра Канкрова підкорила найвищу гору центрального Кавказу. Місяць тому вона разом з групою альпіністів за 20 днів пройшла Сванетським хребтом та піднялась на найвищу його точку – гору Лайла заввишки понад 4000 метрів, повідомляє UA:Рівне-Суспільне.

П'ятирічна Олександра Канкрова – наймолодша з групи, яка місяць тому здійснила похід на гору Лайла – найвищу точку Сванетського хребта центрального Кавказу.

Підйом зайняв три доби, а спуск – одну, – пригадує батько Олександри Ілля Канкров. Чоловік додає: спочатку погода була хорошою, а потім почалися грозові дощі.

Загалом піша подорож Кавказом та підйом на вершину хребта – гору Лайла, висота якої 4009 метрів, зайняла 20 днів.

Олександра, за словами батька, впевнено підіймалась на гору.

- В неї було повне спорядження, вона була в системі, в неї були "кішки", каска альпіністська, єдине, що в неї не було – льодоруба. Тому що, по-перше – таких маленьких льодорубів не буває, по-друге, вона ще не вміє опановувати техніку самозатримки", – додає батько Олександри.

Перед поїздкою на Кавказ батько вчив доньку в'язати вузли:

- Вдома ми працювали на дитячому майданчику, розтягнули мотузки, повчилися в'язати вузлики. Подивилися, як воно – бути на самостраховці, що таке зриви, як треба поводитися".

Цьогоріч у Олександри – це третє гірське сходження. Окрім Кавказу, дівчинка підіймалася на два гірських масиви Карпат – Мармароси та Пікуй. Перший свій похід Олександра здійснила, коли лише навчилася ходити. У рік і два місяці батьки з наметами виїхали у Кременецький масив.

Наразі рівнянка готується до наступного походу. Куди саме він буде – батько дівчинки поки обдумує. Сама ж Олександра хоче в похід до Туреччини.

Читайте також