Гощанці зібрали понад дві тонни каштанів і заробили 14,5 тис. грн на ЗСУ

Гощанці зібрали понад дві тонни каштанів і заробили 14,5 тис. грн на ЗСУ

У Гощанській громаді учні зібрали понад дві тонни каштанів, аби допомогти з купівлею авто для 117 окремої механізованої бригади ЗСУ, у якій служить випускник місцевого ліцею.

- Нам було дуже цікаво і навіть із захопленням збирали їх для воїнів, які захищають нас. Зібрали 25 мішків каштанів. Ми були всюди: біля школи, в Гощанському парку Т.Шевченка, на набережній теж були каштани, — розповіла Суспільному учениця Гощанського ліцею Олександра Власюк.

Каштани діти приносили до своїх навчальних закладів. Потім їх відвозили у пункти збору.

Ініціатори збору каштанів — голова Асоціації фермерів Рівненщини Андрій Кузьмич та голова Гощанської громади Микола Панчук. Вони розповіли, що ідея з’явилася, коли їздили до військовиків на фронт.

- Їхали, розмовляли, думали, як ще можна допомогти ЗСУ. Микола Миколайович поділився, що в Гощі є багато каштанів, а наш кооператив при Асоціації фермерів вже декілька років їх заготовляє як добавку до корму для тварин. Головне, щоб каштани були цілі, чисті. Потім їх сушать, і подрібнюють, — розповів Андрій Кузьмич

Громада зібрали понад дві тонни каштанів на 14,5 тисячі гривень. Ці гроші перекажуть на авто для 117-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, у якій служить випускник Гощанського ліцею.

- Автомобіль коштує 4 000 доларів. А взагалі, ми маємо потреби для різних бригад і працюємо над наповненням бюджету. В нас є певний перелік і згідно з тим переліком ми стараємося допомагати, — додав голова Гощанської громади Микола Панчук.

Читайте також