Чому корисно їсти яйця?
На думку фахівців із здорового харчування, яйця є невід’ємною частиною здорового способу життя взагалі і правильного харчування зокрема. Причому, їсти їх можна і на сніданок, і на обід, і на вечерю, головне — не перевищувати норму 14 штук у тиждень.
Поживні речовини
Яйця — це їжа, багата поживними речовинами. Одне велике яйце містить 99 мг фосфору, 69 мг калію, 28 мг кальцію, 0,8 мг заліза, а також вітаміни B6 і B12. Крім того, яйця містять високоякісний білок.
Користь для серця
Яйця підвищують рівень «хорошого» холестерину, який очищає кровотік від «поганого». Результати досліджень свідчать, що люди, які їли хоча б одне яйце в день, мали більш низький ризик серцево-судинних захворювань.
Здоров’я мозку
Медики розглядають яйця як їжу для мозку через необхідну поживну речовину холін, який допомагає регулювати настрій і покращує пам’ять.
Будівництво м’язів
Коли людина тренується, їй потрібен білок, щоб відновлювати розриви в м’язових тканинах. Відновлення цих розривів призводить до зростання м’язів.
Засвоєння вітамінів
Дієтологи рекомендують: вирішили з’їсти салат — з’їжте його з вареним яйцем. Яйце не тільки зробить салат смачнішим, але і допоможе організму краще засвоїти жиророзчинні поживні речовини з інших продуктів, таких як вітаміни A, D, E і K.