Бійця з Рівненщини врятували сім літрів крові

Бійця з Рівненщини врятували сім літрів крові

Військовослужбовець з Рівненщини Василь втратив на фронті дві ноги та руку. Нині він перебуває в одному з медзакладів на Дніпропетровщині. Життя бійцеві врятували сім літрів донорської крові. Три літри йому перелили медики під час евакуації, а ще чотири — в лікарні.

Як розповів Василь, поранення він отримав на Запоріжжі. Росіяни під час наступу вистрелили з танка, снаряд потрапив у бліндаж, де він перебував. Його відкинуло ударною хвилею. Втратив дві ноги та руку через уламки.

- Другий снаряд за метр від мене потрапив у бліндаж. Мене врятувало те, що він впав не у прохід, а поперед тунелем, мене вже побило уламками. Я отямився, поповз до побратимів, крикнув, що я трьохсотий, далі мої побратими надали мені допомогу, — пригадав військовик.

Під час евакуації медики перелили Василю три літри донорської крові, ще чотири літри — в лікарні на Дніпропетровщині.

- Те, що ми побачили, було несумісне із життям. Я його потримав на руках, він здоровий хлопець, але, напевно, важить не більше 30 кілограмів. Те, що він виживає і динаміка позитивна, — це велика перемога лікарів, — розповів гендиректор лікарні Сергій Риженко.

Після початку повномасштабного вторгнення Василь пішов добровольцем у військо, розповіла його мати Галина.

- Він навіть нам нічого не сказав. Ми відчували, знали, що так буде, що він піде. Хоча працював на залізниці, і міг би мати бронь. Ми віримо, що наш син стане на ноги. Головне, що живий. Він тримається, у нього є заради кого жити і стимул до життя. Він у нас молодець, - каже пані Галина.

Читайте також